Kries - Ethnoambient

Kries

Hrvatska |

Kries-photo-by-antonia-kavas
Photo:

 

Iako smo, zajedno s publikom iz raznih krajeva svijeta očekivali nove pjesme i novi album,

možda nas je Mojmir odlučio iznenaditi samo novim načinima iznenadne izmjene tekstova i redoslijeda stihova u dosadašnjim pjesmama?

Šalu na stranu; „Pjesma je priča koja živi i mijenja se.“ Izgleda da neke od radova s prethodna dva albuma još žele pričati, pjevati, svirati dok čekaju nadahnuće za nove obrade tradicijskih napjeva.

Mojmir je čak predložio da ne nastupe na Gradini ove godine, ali nismo sigurni kako bi na to reagirala publika Ethnoambient-a, a i nama bi bilo neobično bez „kućnog banda“, sa starim ili novim pjesmama, dio su priče koju gradimo zajedno sa svakim novim glazbenikom kojeg dovedemo, sa svakim višegodišnjim i novim sudionikom ili sudionicom festivala s druge strane pozornice jer publika i glazbenici jednako su važni u toj priči, dugogodišnjoj živoj pripovjetki o proslavi raznolikosti.

I slavit ćemo!

Nije važno hoće li to biti s novim ili starim pjesmama, važno je da je njihova poruka uvijek snažna i da poziva na istraživanje, strastveno proučavanje života ispunjenog ljubavlju, tolerancijom i radošću.